юли 15, 2024

Трима преподаватели на Второ СУ с отличия от годишните награди за образование, изкуство и култура

Новини

Поредна радостна новина дойде във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“. В навечерието на 24 май в Драматичния театър Община Търговище връчи годишните отличия за образование, изкуство и култура, регламентирани в Наредбата за символиката, званията и отличията на общината. Инициативата е по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В категорията за млад учител до 33-годишна възраст награда получи Реджеб Реджеб – учител по история и цивилизации, и география и икономика. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието беше отличена Евгения Костова-Христова – старши учител по руски език в нашето училище.

За забележителни творчески постижения и обогатяване на местната културна ситуация, в категория „Сценични изкуства“, подкатегория „Музика“, беше наградена Диана Денчева – пианист-корепетитор на Представителен женски хор „Златна лира“ към Община Търговище, преподавател по музика във Второ СУ.
Благодарим на комисиите, съставени от общински съветници, експерти от общинската администрация и експерти в сферата на образованието и културата, за високата оценка и признание за нашите колеги!

Поздравяваме наградените преподаватели и им пожелаваме още много творчески устрем и непреклонност!

Skip to content