юли 15, 2024

Урок – Празник на знанието, демокрацията и европейския дух сред ученици от 4 и 11 клас

Начален етапНовиниХуманитарни

На 21 януари – Световен ден на прегръдката – стартира проект ,,Пътешествай и играй – Европа опознай!“. Инициативата е съвместна дейност за учениците от 4. г и 11. клас, профил ,,Природни науки’, с ръководители – г-жа Гюлфие Велиева и г-жа Десислава Трифонова.

Завършекът на проекта се състоя в Актовата зала на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, където се отпразнува края на една успешна учебна година. Гости и родители се пренесоха на едно вълнуващо пътешествие из Европа. Учениците показаха как самоуправлението им помага да се учат и развиват и колко важно е за успеха на личността. Благодарение на вдъхновяващата инициатива възпитаниците ни потопиха всички в един свят, където знанието се превърна в приключение, а забавлението – ключ към успеха. 4 и 11 клас демонстрираха завидна риторика. като провокираха гостите с комуникационните си умения и способността си да презентират информация по ясен и ангажиращ начин.
Урокът започна с вълнуващо пътешествие през историята на Европейския съюз. Присъстващите се се пренесоха в емоционално заредения разказ на учениците от 11. клас.
И така, вдъхновени от каките и батковците, 4. клас потеглиха на пътешествие, свързано с богатата история на нашия континент, с великите му постижения и с разнообразната му култура.
Като завършек на приказката, разказана от ученици, дойде ред и на танца. Традиционно той е нещото, което ни обединява и показва, че заедно можем да постигнем всичко. Учениците пресътвориха композицията ,,Йеросалима“, като отправиха творческо послание за мир и единство на всички хора по света.

Музикалното изпълнение ,,Планетата на децата“ допълни атмосферата с вяра, надежда и любов, а г-жа Куманова и благодари за вдъхновяващото преживяване и пожела на всички да запазят устрема си към знание.

Благодарим на гостите – родители и ръководство в лицето на г-жа Анета Куманова – директор, г-н Пламен Иванов, г-жа Катя Александрова, г-жа Елеонора Панайотова – зам.-директори.

Skip to content