юли 15, 2024

„Стая с предизвикателства“ провери знанията на седмокласници по БЕЛ

НовиниХуманитарни

Забавно и полезно
Само часове преди изпита по НВО за 7. клас по български език и литература, г-жа Галина Петрова реши да провери знанията на част от учениците от 7. Б и 7. Г клас, като ги „вкара“ в стая пълна с предизвикателства и задачи. Всички задачи касаеха включения учебен материал в предстоящия изпит. Честта да премерят знания се падна на учениците постигнали отличен успех по предмета. Разнообразните методи, които преподавателката използва в своята работа бяха от полза на състезателите. Освен традиционните онлайн игри, зададени с QR кодове, участниците трябваше да разгадават името на български поет или писател, зашифровано с бинарен код, да редят литературен пъзел и да дописват фразеологизми. Всеки състезател беше подпомаган от личен асистент, който засичаше с хронометър времето му. В случай, че състезател предпочете да не изпълни предизвикателство към дадена задача, той трябваше да изпълни физическо упражнение „наказание“ – коремни преси, лицеви опори или везна.
„Бях планирала да проведа играта ESCAPE ROOM – НВО-7. БЕЛ непосредствено преди самия изпит. Но учениците знаеха за идеята ми още от началото на учебната година. Както очаквах, мотивацията за учене се увеличи, защото имаше изискване за включване в играта (успех Отличен 5,50). Учениците в тази възраст обичат загадките – любопитството им способства за засилване на мотивацията им за постигане на нужния успех за включване в играта. Очакванията ми бяха, че след преминаването на всички препятствия, напрежението за самия изпит ще спадне, а те ще са по-уверени в знанията си. Горда съм, че нито един от участниците не се отказа, въпреки горещото време и публиката, пред която се провеждаше състезанието.“ – сподели г-жа Петрова.
Г-жа Н. Владимирова, преподавател по БЕЛ на 6. клас, присъства на играта в 7. Г клас и изрази възхищение от концентрацията и хъса, с който всички участници се впуснаха в надпреварата.
След приключване на играта г-жа Петрова провери чек-листовете на състезателите, в които те попълваха отговорите на игрите. На следващия ден бе обявен победителят – Никол Николаева от 7. Б клас, която постигна време 33:21:51 мин. Победителката получи Сертификат и книгата „Бай Ганьо“ от Алеко Константинов.
Сертификат за успешно преминати изпитания получиха и Виктория Атанасова и Гергана Неделчева от 7. Б клас, както и Алейна Ридванова, Данислава Колева, Ценислава Колева, Каролин Тодорова, Ирена Иванова и Крис Стефанов от 7. Г клас.

Skip to content