май 21, 2024

Училищният кръг на националното състезание по правопис на английски език – празник на знанието

КонкурсиЧужди езици

На 07.03.2018 във II СУ”Проф.Н.Маринов” се проведе училищният кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, организирано от COR Plus в партньорство с America for Bulgaria Foundation. Състезанието се провежда в подкрепа на обучението по английски език като чужд език в българските училища. Неговата основна цел е да мотивира учениците, да развива допълнителни знания и умения по английски език, както и  умения за представяне пред публика.

В надпреварата се включиха 25 ученици от четвърти, пети и шести класове  на нашето училище. За регионалният кръг, който ще се проведе на 24.03.2018 във Варна, се класираха Гергана Стефанова от 6г клас и Веселина Илиева от 5г клас. Двете момичета достигнаха до 17-ти  кръг на състезанието, а с правилното спелуване на думата „humiliated“ – унижен,  Гергана завоюва първото място. Атмосферата беше вълнуваща и емоционална, истински празник на знанието!

Благодарим на членовете на журито – г-жа Глеридис – ЗДУД, Момчил Димитров, Нели Енчева и Владимир Петев – ученици от 9 клас, за търпението и безпристрастието по време на състезанието.

Благодарим на всички ученици и техните преподаватели за вложената енергия и старание. Желаем им успешно представяне на регионалния кръг!Елена Стефанова – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content