април 17, 2024

Четете и дарявайте! Невена го направи!

ДейностиСтратегия - грамотност

Невена Андонова от Х в клас на Второ СУ „Професор Никола Маринов” Търговище е победител за март 2018 г. в месечното състезание на националния проект „Дарявай, докато четеш!“, трета група ІХ – ХІІ клас. Тя е прочела 5 от предложените от организаторите книги и е дарила 50 кредита /по 10 за всяка книга/ за конкретни благотворителни каузи. Невена получи поздравително писмо от екипа на проекта и автограф от актьора Любо Нейков. Тя е стипендиант, с наставник Здравка Радева – главен учител, на Фондация „Комунитас“ по проект „1000 стипендии“.

„Госпожо Куманова, активността на учениците от Вашето училище в сайта е много висока. Надяваме се, че сътрудничеството ни ще продължи, тъй като каузата за повишаване на грамотността на българските деца си струва усилията“ – пишат от екипа на проекта в поздравителното писмо до директора на училището.

Вече втора учебна година учениците от Второ СУ са активни участници в проекта „Дарявай, докато четеш!“. Те продължават да четат и да даряват спечелените кредити за благотворителни каузи – закупуване на медицински апарат за деца с болни сърца, за обучение на кучета водачи на слепи хора и др.

Подробности тук: www.chetidari.bg

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content