юни 23, 2024

Екопразник „Да победим замърсяването с пластмаси“ – във Второ СУ Търговище

ДейностиПриродоматематически

Екопразник, посветен на 5 юни – Световния ден на околната среда, се проведе във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, което бе отличено като най-активен участник в конкурса за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране, обявен от РИОСВ – Шумен. В актовата зала на училището Елена Велинова, старши експерт и Симона Стойкова, младши експерт в РИОСВ Шумен връчиха грамоти на паралелките победители и награда за училището – 14 ценни дръвчета от вида Гинко билоба, които младите природолюбители ще посадят в училищния двор. Те запознаха присъстващите с темата на Световния ден за опазване на околната среда през 2018 година „Да победим замърсяването с пластмаси“ и изнесоха кратка беседа.

Презентация за екологичната дейност на училището представи Елина Богословова, главен учител по биология и здравно образование. Екопразникът продължи с музикалните изпълнения на Кристиян Недев от VІ а клас и Ивон Иванова от V а клас. Във фоайето на първия етаж на училището ученици, родители и учители разгледаха фотоизложбата, показваща моменти от интересни екоинициативи. Гости бяха Анета Куманова, директор на училището, и Елеонора Панайотова, заместник-директор. Тържеството завърши с пожелание за продължаване на партньорството между Второ СУ и РИОСВ Шумен.

Събитието е включено в официалните инициативи на Министерството на околната среда и водите – за отбелязване на Световния ден на околната среда – 5 юни 2018 г.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content