май 21, 2024

Финална представителна изява на група STEAM

ПроектиТвоят час

На 12.06.2018г. в Актовата зала на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ учениците от групата по природни науки, технологии, инженерство, изкуство и математика ( STEAM ) представиха финалните си проекти, по които бяха работили. Роботика, етични измерения при изкуствения интелект, пътуване в космоса, биотехнологии и фотография бяха някои от областите, предизвикали интереса им.

Момичетата и момчетата от 9.в и 9.б коментираха дали е правилно роботите да се ползват с права по повод на наскоро получилия гражданство хуманоиден робот София; дали ваканции в космоса в бъдеще ще могат да си позволят само заможните; дали съвременното селско стопанство, хранителна и химическа промишленост, медицина и биоинженерство са мислими без биотехнологиите. Участниците получиха насоки от свой съученик как да правят ефектни снимки без професионален фотоапарат, с какви програми да обработват кадрите си, каква да бъде скоростта на затвора или светлочувствителността на сензора.

Любимо помагало в часовете по проекта бе учебникът на Кейт Кели „Science”, където интересно и мотивиращо са представени трите основни природни науки физика, химия и биология чрез езикови упражнения и задачи.МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content