юли 19, 2024

Акция на Детското полицейско управление при Второ СУ Търговище

БДПДейности

На 19.09.2018 г. ученици от V и VI клас, участници в националния проект Детско полицейско управление при Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, се включиха в операцията „ЕDWARD” – Европейски ден без загинали на пътя /European Day Without A Road Death/. Заедно с полицейски служители от КАТ – Пътна полиция Търговище те осъществиха широкообхватен пътен контрол на главния път София – Варна. Учениците раздадоха брошури с призив към водачи и пешеходци да бъдат разумни като участници в пътното движение.

Мотото на операцията за България тази година е „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на Европейската седмица на мобилността /16 – 22 септември 2018/. Идеята е всички да помислят за рисковете, с които се сблъскват на пътя, и как могат да ги предотвратят, за да бъде движението безопасно.

Дeтcĸoтo пoлицeйcĸo yпpaвлeниe e eдин oт пapтньopитe нa OД MBP Tъpгoвищe в ocъщecтвявaнe нa пpoeĸтa, ĸoйтo ce иницииpa зa тpeтa пopeднa гoдинa oт Eвpoпeйcĸaтa мpeжa нa cлyжбитe на пътна полиция – ТИСПОЛ. Дейностите се ръководят от Пламен Иванов – заместник-директор на училището.


Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content