април 24, 2024

Европейски ден на спорта в училище – във Второ СУ Търговище

ДейностиСпорт

На 28.09.2018 г. във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се проведе Европейски ден на спорта в училище, от кампанията NowWeMOVE 2018. Анета Куманова, директор на училището, поздрави всички участници в спортния празник и им пожела да бъдат все така физически активни и здрави. Гост на събитието бе Митко Стайков – областен управител на Област Търговище, който изрази готовността си да съдейства за насърчаването на младите хора да спортуват и за популяризирането на физическото възпитание и спорта в училище.

В събитието се включи цялата училищна общност – ученици, педагогически специалисти, родители. Под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт се проведоха състезания по футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, тенис на маса, художествена гимнастика, щафетни игри и др.

Инициативата е част от Европейска седмица на спорта. И тази година тя е подкрепена от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Координира се от сдружение „BG Бъди активен“.


Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content