април 13, 2024

Лесно е да програмираме!

ДейностиПриродоматематически

С този надслов ученици от II СУ „Проф. Н. Маринов“ отбелязаха Европейската седмица на програмирането, която има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин.

На 18 октомври 2018 г. в актовата зала на училището ученици от 10. и 12. клас, под ръководството на техния ръководител Венка Петрова – старши учител по информатика и ИТ, представиха своите проекти, с които участваха в Националната олимпиада по информационни технологии през 2018 г. Чрез примери и занимателни игри, те представиха на своите съученици от 8. клас какво представлява програмирането и как се реализират някои базови концепции. Обясниха части от програмния код, който са написали, за да реализират своите проекти.

Гости на събитието бяха Елеонора Панайотова – заместник-директор на училището, Венка Петрова и Йоанна Цанкова – старши учители по информатика и информационни технологии.

Учениците се запознаха с видеообръщението на Мария Габриел – еврокомисар за дигитална икономика и общество, във връзка с киберсигурността на учениците, след което регистрираха своето събитие на картата на Европа.

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content