юни 21, 2024

Европейска седмица на програмирането

ДейностиПриродоматематически

На 19 октомври 2018 г. ученици от 10 клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище се включиха в Европейската седмица на програмирането, като участваха в събитие „Програмиране на С#“. Под ръководството на своя преподавател по информатика – Венка Петрова, учениците имаха възможност по интересен и достъпен начин да се потопят в света на програмирането, да експериментират и да работят в екип. Те решаваха различни алгоритмични задачи и създаваха забавни приложения с графичен интерфейс – калкулатор за изчисляване на идеалното телесно тегло и др.

Гости на събитието бяха Галина Йорданова и Елеонора Панайотова – заместник-директори на училището.

Eвропейската седмица на програмирането се реализира в много страни в Европа чрез организиране на срещи с учебна цел. Фокусът е насочен към привличането на деца, ученици, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране. Целта е да се дадат повече възможности на младежите за реализация и знания, да се повиши интересът им към програмирането, технологиите, инженерните науки и математиката.

Чрез събититето, организирано от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“, учениците се убедиха, че програмирането може да бъде лесно и забавно.

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content