май 21, 2024

Четенето – желана дейност

ДейностиНачален етап

Учениците от група за целодневна организация на дейностите в III клас, при Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище, активно се включиха в Националната седмица на четенето. На 25.10.2018 г. в актовата зала на училището те проведоха съвместна дейност с ученици от I клас. С голямо желание третокласниците четоха пред малчуганите стихове от български автори и откъси от любими приказки, а първокласниците се състезаваха да познават от коя приказка са откъсите, кои са героите, обсъждаха техните действия. Малките ученици показаха интерес и към гатанките, надпреварвайки се кой да отговори по-напред.

Ентусиазирани от вълшебството на книгите, третокласниците продължиха дейностите си и на 26.10.2018 г., като демонстрираха различни техники на четене – четене на текст отзад напред, скоростно четене, четене по роли, четене с подходяща интонация и спазване на пунктуацията и др. По-късно разказаха басни, коментираха народни мъдрости и поговорки.

Ръководители на групите за целодневна организация на дейностите са Цветанка Димитрова – I клас, Гюлфие Велиева – III клас.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content