април 14, 2024

Европейски ден на езиците

Чужди езици

На 26 септември 2017 г. в актовата зала на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище третокласниците отбелязаха Европейския ден на езиците. Техни партньори бяха ученици от гимназиалния етап.

Ето какво разказа Велислава от ХІ в клас: „С много ентусиазъм и настроение бяхме подготвили мини пиесата „Червената шапчица” на достъпен за децата английски език. Нели от десети клас бе водещата, която всички малчугани слушаха в захлас. Ангел и Иво, вече студенти второкурсници, се завърнаха в любимото училище, за да бъдат гост-актьори на нашето представление. Те изпълниха ролята на ловците. Клио бе гладният вълк, който разбра, че е по-полезно да се ядат ябълки и моркови, а не баби и внучета. Цвети бе в ролята на бабата, а аз – на Червената шапчица. Песни, в които се пее на английски, руски, немски и френски, огласяха залата. Всяко дете, изпълнило предварително поставената си задача, получи подарък.“

„Беше изключително забавно. Драматизациите са идеалният пример за учене чрез игра. Децата бяха много въодушевени от цялото събитие и с интерес се включиха в игрите и заниманията!” сподели Клио от ХІ г клас.

Европейският ден на езиците продължи с друга изява – Вили, Клио, Дани и Нели от 11 клас присъстваха в часовете по английски език на осмокласниците, за да им представят Европейския ден на езиците, да се забавляват с езикови задачи и викторина.

Всички ученици бяха активни в игрите, с желание обогатиха културата си и участваха в Европейския ден на езиците!

 

Елена Стефанова- главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content