юни 22, 2024

Разказвачи на истории – иновативен модел

ИновацииХуманитарни

На 21.06.2019 г. учениците от всички паралелки на девети клас, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, разгледаха иновативен модел на работа, който ще използват през следващата учебна година в някои от часовете по български език и литература. Проектът се нарича ,,Разказвачи на истории“ и е свързан с развиване на комуникативните възможности и усъвършенстване на уменията за създаване на текстове. Деветокласниците се включиха в тренинг, свързан с провокиране на мислене и въображение. Те участваха в уъркшоп, изграден на базата на неформалното обучение.

Интересната практика беше представена от Димана Стойчева, ученичка от 11в клас. Само през тази учебна година тя взе участие в международни обмени в Румъния, Нидерландия, Германия и Унгария. Димана е момиче, което непрекъснато търси възможности за личностно развитие, вярва в промяната и обича да работи в полза на другите. Тя успя да създаде креативна коучинг среда, в която участниците разказаха своите истории с нови светове и персонажи и видяха една по-различна възможност за учене, докато общуват и се подкрепят взаимно през целия творческия път.

Дневната сесия на тренинга се проведе в училище, а вечерната предстои да се организира в неформална среда.Славка Георгиева – старши учител
по български език и литература

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content