ИновацииХуманитарни

Разказвачи на истории – иновативен модел

На 21.06.2019 г. учениците от всички паралелки на девети клас, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, разгледаха иновативен модел на работа, който ще използват през следващата учебна година в някои от часовете по български език и литература. Проектът се нарича ,,Разказвачи на истории“ и е свързан с развиване на комуникативните възможности и усъвършенстване на уменията за създаване на текстове. Деветокласниците се включиха в тренинг, свързан с провокиране на мислене и въображение. Те участваха в уъркшоп, изграден на базата на неформалното обучение.

Интересната практика беше представена от Димана Стойчева, ученичка от 11в клас. Само през тази учебна година тя взе участие в международни обмени в Румъния, Нидерландия, Германия и Унгария. Димана е момиче, което непрекъснато търси възможности за личностно развитие, вярва в промяната и обича да работи в полза на другите. Тя успя да създаде креативна коучинг среда, в която участниците разказаха своите истории с нови светове и персонажи и видяха една по-различна възможност за учене, докато общуват и се подкрепят взаимно през целия творческия път.

Дневната сесия на тренинга се проведе в училище, а вечерната предстои да се организира в неформална среда.Славка Георгиева – старши учител
по български език и литература

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com