април 13, 2024

Призив към всички учители и ученици на Второ СУ – Нека танцуваме заедно на 1-ви октомври!

НовиниСъобщения

Ръководството на Второ СУ „Проф.Никола Маринов“ отправя призив към всички учители и ученици на нашето училище да танцуваме заедно!

Денят е – 1-ви октомври, часът- 12.30 часа, мястото- двора на училището, а поводът- Международният ден на музиката!

Заповядайте в нашия двор, за да отбележим празника на музиката заедно. Нека танцуваме и се насладим на емоцията да споделим музиката и отпразнуваме това, че я има. В 12.30 часа ще очакваме всички учители и ученици да споделим един световен танц, набрал популярност в цял свят, а именно- „Jerusalema“.

Флашмобът  има за цел да отвори сетивата за красивата страна на нещата в натовареното ежедневие. Той е  изкуството, чрез което нашето училище избра да почете Международния ден на музиката. Нашето школо е безспорен лидер за региона в областта на музиката, което ни кара да чувстваме този празник като личен за всеки един от нас.

„Песента също не е случайно избрана. Тя е олицетворение на надеждата и оптимизма за един по-красив свят, което всъщност е и нашата мисия като образователна институция.“, пояснява директорът на училището- Анета Куманова.

На кратко ще споменем, че това танцово предизвикателство се превърна в световна тенденция при масовото затваряне, провокирано от пандемията. Песента в своята същност е религиозен поп химн в Южна Африка, но благодарение на космическото звучене, което има, набира популярност за броени седмици.

Чуйте музиката и научете танца, заредете се с добро настроение и заповядайте в двора на училището в 12.30 часа на 1-ви октомври!

Skip to content