април 24, 2024

Ето кои са тазгодишните стипендианти на Второ СУ „Проф.Никола Маринов“

Новини

Второ СУ „Проф.Никола Маринов“ продължава да се нарежда на челни позиции в национални и международни състезания. Принос за безспорните успехи имат високия професионализъм на преподавателския състав на училището, както и талантът и всеотдайността на неговите възпитаници.

Благодарение на огромната активност на учители и ученици, сред стипендиантите на Търговище се нареждат четири николамариновчета, които представят достойно години наред не само школото, но и града ни.

През тази учебна година те ще получат стипендии за постигнати високи резултати в национални конкурси заложени в календара на МОН за извънкласни дейности и националното състезание по изобразително изкуство от периода януари- юни 2021 година.Това са :

Виктория Вескова от 6 б клас, спечелила трето място в национален конкурс“Детство мое реално и вълшебно“,Ловеч;
Димитър Димитров от 6 б клас, спечелил трето място в национален пленер „Традиция, екология, творчество “ Пловдив
Ниляйда Мустафова от 7 б клас, спечелила второ място в национален конкурс „Щърко шарен добре си дошъл“;
Радостина Иванова от 7 б клас, представила се на второ място в националното състезание по Изобразително изкуство „Лаборатория на изкуствата „, като само една точка я делеше от първенството.
Преподавател на стипендиантите е старши учител по изобразително изкуство  Диана Ангелова.
Финансовите средства са отпуснати по „Проект за подкрепа за приобщаващо образование“Дейност 5 “ като ученик с изявена дарба по изобразително изкуство.
Талантът на малките художници и професионализма на техните преподаватели поставят нашето училище на челни позиции при журирането в международни, национални, общински конкурси.

Skip to content