юни 22, 2024

Как историята и философията могат да преплетат своите пътища

Новини

Ученици от 10 клас на Второ СУ участваха в бинарен урок на тема: „Човекът- минало и бъдеще“.

Възпитаниците на училището представиха любопитни презентации, свързани с пещера „Козарника“ и откритите в нея следи от човешко присъствие отпреди милион години, които доказват, че е имало живот много преди хомосапиенс. Своеобразното изследване на младите хора предизвика дискусии и вълнение относно прозихода на човека и мистиката около неговата поява.
Как историята и философията могат да преплетат своите пътища

Плавният преход към еволюцията на човека в исторически и интелектуален план отведе будния дух на учениците и до съвременния човек, който има най-мощното оръжие за постигане на по-светло бъдеще, а именно- разума. Възпитаниците на Второ СУ „Проф.Никола Маринов“ представиха своето виждане за възможностите на мислещия човек чрез мултимедийни продукти.
Как историята и философията могат да преплетат своите пътища

Накрая на бинарния урок преподавателите на 10 в клас- Десислава Трифонова (история и цивилизации) и Кристина Петрова (философия) предизвикаха своите ученици с началото на изречение, което те трябваше да завършат.

„Аз съм човекът, който…“ беше провокацията към младите хора. По един естествен начин те създадоха послания, с които направиха извод за красотата на човешките отношения и колко важно наред с традиционните знания е и социално-емоционалното учене.

Skip to content