ДейностиНовини

Обучение по Национална програма “От връстници за връстници” в 8 б клас

Преди броени с учениците от 8 Б клас на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” се проведе обучение по проблемите на ранната превенция срещу употребата на ПАВ, по Национална програма “От връстници за връстници”.

Обучението е организирано от Общински съвет по наркотични вещества – Търговище, със съдействието на педагогическия съветник Ст.Калайджийски и класния ръководител на 8 Б клас – г-жа Деница Иванова. Учители бяха Светлана, Мартина и Полина от 10 В клас, които са доброволци при ОСНВ-Търговище. Младите обучители работиха по метода “Връстници обучават връстници”.

Занятието беше посрещнато с голям интерес от осмокласниците! Подрастващите разбраха колко е опасна употребата на психоактивни вещества и какви могат да бъдат последствията от тях. Въпроси, свързани с условното разделение на наркотичните вещества в България, бяха разисквани от учениците и техните обучители. Достъпността на химическите субстанции е сериозен проблем, пред който се изправят немалко семейства. Това прави подобни занятия изключително полезни. Обучителите направиха процеса много интересен, представяйки им информацията достъпно и разбираемо.

Осмокласниците проявиха активност и бяха категорични, че ПАВ не може да замести истинското щастие от живота.