април 24, 2024

Дилек Мехмедова с бронзова значка за личностно развитие от херцога на Единбург

Новини

Възпитаничката на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ – Дилек Мехмедова от 11 в клас заслужи бронзова значка от херцога на Единбург!

Тя е сред най-добрите 108 младежи, отличени с бронз на Межуднародната награда на херцога на Единбург-България. Дилек участва в международната програма за личностно развитие като разработи 2 танца, участва като доброволец в медицински център и разви уменията си по пиано, научавайки 2 произведения.

Международната награда на херцога на Единбург е глобална програма за неформално образование и обучение, която успява да провокира младите хора да мечтаят, постигат целите си и променят света около себе си! Младежите сами поставят своите граници в четирите основни направления – развиване на умения, активна физическа дейности, доброволчество и приключение в природата.

Наградата на Дилек беше връчена на официална церемония в международно училище „Свети Георги“ – гр. София от заместник-посланика на Великобритания – г-жа Лин Чарлс и господин Христо Христов, главен изпълнителен директор на Дарик радио.

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в лицето на г-жа Анета Куманова – директор на училището, поздравява Дилек за невероятното постижение и й пожелава да продължава да вдъхва живот на всичко, до което се докосне!

Skip to content