април 24, 2024

Четвъртокласници се превърнаха в истински шампиони в Световния ден на физическата активност

Начален етапНовини

Световеният ден на физическата активност, който мина под мотото „Движението – това е здраве“ донесе много емоция и слънчево настроение сред децата от групите ЦОУД – 4 клас.

Състезателният дух на учениците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се прояви, благодарение на съвместната работа на нашето училище и РЗИ -Търговище. Денят, посветен на спорта, се отбелязва от вече 20 години, а Втора гимназия превърна в традиция тази дата да се отбелязва сред зеленината на школото.

Физическата активност е приоритетна област, която служи като превантивна мярка за рискови за здравето фактори. Групите на ЦОУД – 4 клас, благодарение на своите ръководители – Г. Михайлова, Цв. Димитрова, К. Иванова, М. Хатибова и РЗИ – Търговище, се запознаха с опасностите, които крие нездравословното хранене и застоялият начин на живот.

Със съдействието на Регионалната здравна инспекция, в двора на училището се организираха спортни игри, които събудиха екипния дух на четвъртокласниците и по-високата мотивация за спорт. Ежегодните срещи на двете институции осигуряват поставянето на основите на здравословния начин на живот сред подрастващите.

Четири спортно-състезателни игри за развитие на качества като бързина, точност, ловкост, провокираха огромния интерес на учениците. Възпитаниците на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ показаха спортсменски дух и финишираха всяко едно състезание с усмивка и хъс за следващото предизвикателство.

Като завършек на вдъхновяващия ден, представителите на РЗИ, в лицето на г-жа М. Друмева и г-жа О. Тодорова, подариха баскетболни и футболни топки на всички групи.

Skip to content