април 13, 2024

Симулация на пожар във Второ СУ провери готовността за справяне с кризисни ситуации

ДейностиНовини

Днес във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ се проведе контролно пожарно-техническо занятие. В сутрешните часове беше задействана противопожарната звукова сигнализация. Всички намиращи се ученици в сградата на школото бяха евакуирани. За две минути бяха изведени 723 деца с помощта на безупречната организация на целия педагогически и непедагогически персонал.

Симулираният пожар в главното табло не доведе до паника сред учениците и всички те контролирано и в пълно самообладание напуснаха сградата. Две паралелки от начален етап бяха изведени от пожарникари, за да се провери готовността на децата да изпълняват инструкциите на компетентните органи.

Два автомобила на „Пожарна безопасност“ – гр. Търговище бяха на разположение, като след овладяване на „кризисната“ ситуация, учениците имаха възможност да се докоснат до професията на пожарникаря. За най-малките възпитаници на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ това се превърна в изключителна атракция.

Симулираният процес премина при безупречна организация и с изключителното съдействие на търговищките пожарникари.

Ръководството на Втора гимназия благодари на гл.инспектор Ангел Ангелов – началник РСПБЗН, за доброто междуинституционално сътрудничество и силна подкрепа, които ни оказаха и в днешния ден.

Skip to content