UncategorizedДейностиНовиниСпорт

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” отбеляза Европейския ден на спорта с пълни спортни площадки

Второ СУ “Проф. Никола Маринов” се включва за поредна година в инициативи по повод Европейския ден на спорта. Всички възпитаници на Втора гимназия изпълниха спортните площадки и се отдадоха на физическа активност сред зеленината на училище.

Ученици от 1 до 12 клас демонстрираха отборен дух и спортен хъс на обновената спортна площадка, която радва цялата училищна общност на школото. Преподавателите по ФВС насърчиха младите хора да отдават необходимото уважение на тялото, като ежедневно се грижат за физическата си активност.

Волейболът събра всички любители на този спорт и за пореден път ги вдъхнови да устояват в борбата за победа. Майсторски изпълнения на футболната врата демонстрираха николамариновчетата, а спортсменския дух доказа, че във физическата надпревара феърплеят е стандарт на живот.

Най-малките ученици показха бързина, ловкост и безупречна дисциплина в щафетните игри. Надпреварата ги провокира да се отдадат изцяло на предизвикателството. Всички бяха победители, защото здравият дух, живее в здраво тяло, което не познава загуби.

Европейският ден на спорта като инициатива, популяризираща физическата активност, се превърна в празник за всички.
“Живейте активно, развивайте всички свои качества и не забравяйте, че здравето днес е бъдеще за утре” беше посланието към всички възпитаници на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”.