юли 19, 2024

Коледни вълшебства във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“

Начален етапНовини

В навечерието на Коледа четвъртокласниците на Второ СУ отправиха поздрав към своите класни ръководители и училищното ръководство с артистична изява. Децата представиха своите таланти в различни области. В изявата бяха включени музикални и танцови изпълнения свързани с Коледа. Учениците представиха традиционния български обичай „ Коледуване“ . Запознаха гостите с традициите и обичаите на Бъдни вечер и Коледа, и рецитираха стихотворения.

В продължение на една седмица децата заедно със своите семейства бяха изправени пред предизвикателство да покажат и разгърнат своите кулинарни способности, а също така и да покажат креативност и усет за интериор на своя дом чрез украсяването му за така чакания и обичан от всички празник Коледа. Крайният резултат е събран в електронна книга.

Най- красивото време в година е на прага си – Коледа!
Време, в което имаме повече време един за друг.
Време, в което децата правят сладки и месят питка.
Време, в което домът става по-красив.
Време, в което децата творят украсата.
Време, в което пращаме картички на близките си.
Време, в което искаме да станем по-добри.
Време, в което се надяваме, че лошото е минало.
Време, в което се усмихваме повече.

Базирайки се на традицията, се вярва, че в нощта срещу Коледа небето се отваря и се изпълняват най-съкровените желания. Това е времето, в което може да поискате нещо от сърце и да го получите. Дори да не ви се вярва сега, ако искате нещо наистина от сърце, може и да се сбъдне.
Артистичната изява на децата бе подготвена и организирана от учителите в ГЦОУД 4-ти клас – Евдокия Ненова, Боряна Христова, Калоян Илиев, Николай Георгиев и с участието на хореографа Анжела Георгиева.

Skip to content