UncategorizedНовиниХуманитарниЧужди езици

Бинарен урок по история и цивилизации и английски език

Деветокласници на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” демонстрираха умения в бинарен урок по история и цивилизации и английски език. Темата на учебния час беше “Европейски съюз”. Предварително на учениците беше зададена задача от преподавателят по английски език – г-жа Деница Иванова, да потърсят информация за ЕС от англоезични източници. Урокът започна с игра: деветокласниците избраха по две карти “Диксет” и според избора си направиха аналогия със знанията си за Европейския съюз. Преподавателят по история и цивилизации – г-жа Десислава Трифонова, раздели учениците от 9 б клас на 3 отбора и разпредели задачите помежду им. Един от тях изработи кратка презентация за Европейския съюз, а другите два имаха за цел да направят викторина с въпроси на английски език.

Демонстрацията на знания стартира с чуждоезикови предизвикателства, а отговорът беше на български. За да покажат истинско езиково майсторство, част от учениците даваха своите отгвори, свързани с европейските институции, и на английски език.

Бинарният урок завърши с дискусия, в която бяха включени и специалните гости – г-жа Анета Куманова – директор на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”, г-жа Катя Александрова – зам.директор, г-жа Венета Янева – преподавател по английски език, г-жа Грета Тошева – психолог.