Начален етапНовини

Второкласници на Второ СУ изживяха вълнуваща среща със специален гост

На 21.04.2023г. Маргарита Георгиева, служител от “Детски отдел” при Регионална библиотека “Петър Стъпов” град Търговище, гостува на децата от 2 “б” клас. Повод за посещението бе участието на децата и техните преподаватели – Дияна Стоянова и Кристина Димитрова, в номинациите за Националната награда “Бисерче вълшебно”.
Учениците избраха книгата “Момичето, което искаше да спаси книгите” от Клаус Хагерюп. Тя успя да грабне вниманието на децата и породи множество въпроси у тях. Всички получиха почетни грамоти за участие.
По време на срещата децата бяха запознати с международния Ден на Земята. Второкласниците изразиха своето мнение относно значимостта на този ден и как нашият общ дом – Земята – се нуждае от нашата помощ, за да бъде защитена.
По повод осемнадесетия Национален маратон на четенето, който се провежда от 02.04.23г.(Международен ден на детската книга) до 23.04.23г.(Международен ден на книгата и авторското право), г-жа М. Георгиева прочете на учениците и книгата “Абаносовият кон”, от приказките на Шехерезада, която децата изслушаха с голям интерес.

Ръководството на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” благодари на г-жа Георгиева за отзивчивостта и вниманието, с което дари нашите възпитаници.