ИзкустваНовиниПриродоматематическиХуманитарни

Денят на народните будители вдъхновява преподаватели по история, музика и математика

Предстоящият празник на народните будители вдъхнови преподаватели по история, математика и музика, да обединят усилия и почетат 1 ноември. Ученици от 10 а клас с профил “Изкуства”, демонстрираха знания и умения пред специалните гости – заместник-директорите – г-жа Катя Александрова и г-жа Елеонора Панайотова.

В час по математика учениците имаха упражнение-подготовка за НВО. След като приложиха на практика наученото от своя преподавател – г-жа Косева, стигнаха до верния отговор, който ги доведе до специална година – 1909. Това се оказа и първият път, в който се отдава почит на всички, будещи ума към знание. Историческите предизвикателства не спряха дотук. Г-жа Трифонова беше поставила пред тях задача – да презентират будителят, който ги вдъновява.

Десетокласничката Елиф провокира съучениците си мултимедиен продукт – игра, в която изникваха въпроси и знания за Деня на народните будители. Като край на играта отново се върнаха в часа по математика, където имаха да задача да решат едно сложно уравнение.
Без много да се колебаят, получиха верният отговор, който ги отведе към музиката. 2/4 накара г-жа Радева да предизвика учениците в музикално приключение. Красиви звуци изпълниха въздуха, а въпросът – “В кой размер е откъсът”, провокира активността на десетокласниците.
За завършек, всички заедно извиха гласове и показаха защо са избрали този профил.