Хуманитарни

,,Пази ме! Аз ще разказвам за тебе!” – посланието на осмокласници от Второ СУ Търговище

Учениците от осми клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище започнаха новата 2017/2018 учебна година с интересна инициатива. Организирани от Славка Георгиева – старши учител по български език и литература, те се събраха в училищния двор, за да засадят своето дърво на желанията. Идеята се ражда още в края на миналата учебна година. Тогава учителката ги запознава с произведенията, които ще изучават в осми клас, но нейните препоръки за ваканцията не се изчерпват с традиционния списък на задължителните книги. Тя им пожелава през лятото да мечтаят, да посрещнат изгрева поне веднъж, да бъдат позитивни, да четат когато и каквото искат.

Пораснали и усмихнати, осмокласниците оживено разказваха за прочетеното, споделяха очаквания за това, което им предстои. Всеки си пожела нещо – успех, здраве, приятелства, любов… Учениците ще се грижат за своето дърво на желанията, а то „ще разказва“ за тях на следващите поколения. Те получиха и ново предизвикателство – задачи по проекти на тема ,,Дървото разказва”, свързани с профила на съответния клас.

Инициативата ще допринесе за изграждането на атмосфера в класовете, предразполагаща към споделяне и опознаване, към естествени отношения на приятелство – както между учениците, така и между тях и учителите им. Тя се подкрепя от родителите, които ще се включат и в други дейности на осмокласниците.

 

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com